WTA Róma: Ez az esélyesek napja volt

Meglepőnek tűnhet, de minden női mérkőzésen a papírformának megfelelő eredmény született, így talán a lehető legerősebb nyolcas alakult ki a római tornán.

Karolina Pliskova nyitotta a sort a nyolcaddöntős programban, a címvédő pedig nem is tétlenkedett, nagyon meggyőző játékkal verte Anna Blinkovát, aki csak minimális ellenállást tudott tanúsítani a lehengerlő játékkal szemben.

Pliskova ellenfele a belga Elise Mertens lesz, akinek ezúttal Danka Kovinic volt az áldozata. A két játékos között nüansznyi különbség volt csak, a montenegrói viszont nagyon kis hatékonysággal tudta csak kihasználni break lehetőségeit, Mertens pedig ebből a szempontból biztosabb kezű volt, győzelem lett a jutalma.

Simona Halep is a nyolc közé jutott, neki papíron nehezebb ellenfele volt, mint a valóságban, ugyanis Dayana Yastremska gyenge napot fogott ki, és leginkább csak asszisztált Halep sikeréhez. A román teniszező útja biztosnak tűnhet az elődöntőig, főleg annak tükrében, hogy eddig nagyon meggyőző a játéka.

Halep a negyeddöntőben Yulia Putintseva ellen küzdhet majd, miután a kazah párharcból ő jött ki sikerrel. A mérkőzés azért is volt különös, mert Rybakina a győzelem kapujában zuhant össze, így hiába uralta a mérkőzést sokáig, a végén mégis ő távozott csalódottan.

Garbine Muguruza nagyon simán verte Konta Johannát, de Muguruza esetében aligha lehet ebből messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az utóbbi időben nagyon hektikus eredményeket szállít csak a spanyol. Ezúttal azonban nagyon magabiztos volt végig, adogatóként pedig egyszer sem hibázott.

Muguruza a US Open döntős Azarenka ellen játszik majd a négy közé jutásért. A fehérorosz játékos nagyon pocsékul játszott Kasatkina ellen, vagyis inkább egymást múlták alul. A hosszúra nyúlt első szett végén tiebreak döntött, de a tiebreak előtt Kasatkina megsérült, a kifordult bokája miatt pedig még a tiebreak alatt kénytelen volt feladni a mérkőzést.

A negyeddöntőbe jutott Elina Svitolina is, aki ezúttal komolyabb küzdelemre volt késztetve Svetlana Kuznetsova által, ám az ukrán végig kiegyensúlyozott volt, szervái mögött pedig nagyon hatékony, így két szettben le tudta zárni a mérkőzést.

Svitolina kedvező előjellel várhatja a negyeddöntőt, ahol Marketa Vondrousova ellen lép pályára. A fiatal cseh csillag, aki már a top20-ban jár, Polona Hercog ellen harcolta ki a győzelmet. A negyeddöntőben viszont Svitolina ellen adogatóként javulnia kell, ha nem akar simán kikapni.

 

WTA Róma 2020:

3. forduló

Halep – Yastremska: 7:5/6:4
Putintseva – Rybakina: 4:6/7:6/6:2
Azarenka – Kasatkina: 6:6-nál Kasatkina feladta
Muguruza – Konta: 6:4/6:1
Vondrousova – Hercog: 1:6/6:1/7:6
Svitolina – Kuznetsova: 7:6/6:4
Mertens – Kovinic: 6:4/6:4
Ka. Pliskova – Blinkova: 6:4/6:3

 

A kép forrása: wtatennis.com