“Nincs helye kifogásoknak!” – Nadal fejet hajt Schwartzman játéka előtt

2020. szeptember 20.
by Utah

9:0-ás mérleggel érkezett az újabb Diego Schwartzman elleni mérkőzésére Rafael Nadal, ám az apró termetű argentin mindenkit sokkolt a két szettes győzelmével. 

Nadal a kifogások keresése helyett a javuláshoz vezető utat igyekszik megtalálni, mindemellett pedig elismeri legyőzője produkcióját.

“Találhatnék kifogásokat, de ami azt illeti, ma nem játszottam jól. Aztán persze nyomban a miértekre kell gondolnunk, és hogy hogyan fogok korrigálni a játékomon. Nincs helye kifogásoknak. Csak el kell fogadnom, hogy ezúttal nem játszottam jól. 

Nem sokan képesek ennyire eredményesen teniszezni Nadallal szemben az alapvonalról, Schwartzman azonban megtette. A nyolcadik kiemelt argentín harmincegy nyerőt vágott a tizenhét ki nem kényszerített hibája mellé, szemben Nadallal, akinek a harminc rontásából tizennyolc a legtöbbször halálos fegyverként elkönyvelt tenyereséből fakadt.

rafael nadal atp rome

Nadal váratlan pofont kapott a felségterületén! Kép forrása: NewsABC.net

Ez az este nem rólam szólt, Diego nagyszerűen játszott. Ilyenkor tudnod kell veszíteni. Hosszú kihagyás után tértem vissza, volt két kiváló meccsem, ma pedig egy kevésbé jó egy remek ellenféllel szemben. Gratulálok Diego-nak, én pedig tovább folytatom a munkát.”

“Különleges és rendhagyó évet élünk. Valószínűleg hazamegyek, aztán meglátjuk, hogy mi történik. Elvégeztem a munkám. Jó és rossz dolgok egyaránt adódtak, de legalább játszottam három meccset. Küzdöttem ugyan a végletekig, de nem várhatsz más eredményt, ha ennyiszer bukod el az adogatásodat. Tudhatod, hogy valami nincs rendben. Tisztában vagyok vele, hogy miként korrigálhatok.” – értékelt Nadal, aki legközelebb a hétfőhöz egy hétre rajtoló Roland Garroson versenyez.

Római örökmérlege ezzel 63:7-re módosult.

Forrás: részben atptour.com

Kiemelt kép: Essentially Sports