ATP Róma: Elmaradt az újabb csoda, Djokovic Róma bajnoka

2020. szeptember 21.
by DannyT

Már a döntő előtt elkönyvelhető volt, hogy a római mesterverseny Diego Schwartzman élete egyik legjobb versenye, a kérdés már csak az volt, fel tudja-e tenni a koronát az eheti teljesítményére?

Ahogy az első játszma kezdődött, arra gondolhattunk, hogy ezen a héten nem lehet megállítani az argentin játékost, egy héten belül akár két legendát is legyőzhet. Djokovic meglehetősen enerváltan kezdte a mérkőzést, amit Schwartzman ki is használt, kétszer is elvette a szerb adogatását, és 3-0-ra elhúzott.

A szerb ekkor megérezhette, hogy itt nem fog ölébe hullani a római serleg, meg kell dolgoznia érte, ugyanis lemásolta ellenfele sorozatát, vissza vette a két breaket, és kiegyenlített. 5-4-nél már játszmalabdája is volt a négyszeres bajnoknak, és bár ezt még hárítani tudta Schwartzman,  nem sokkal később Djokovic 7-5-re behúzta az első szettet.

A második felvonásban szintén volt egy pillanat amikor Schwartzman megizzaszthatta volna Djokovic-ot, de 2-2-nél két breaklabdát is elpuskázott, ez pedig lendületet adott a szerbnek ahonnan már nem volt megállás. Magabiztosan menetelt tovább, 6-3-mal nyerte a második szettet, és ezzel a római mesterversenyt.

Ez volt Djokovic 36. Masters tornagyőzelme, amivel nagy önbizalommal vághat neki a Roland Garros-nak.

ATP 1000 Róma, döntő:

Novak Djokovic – Diego Schwartzman  7-5 6-3

Kép forrása: express.co.uk