Hamburgban feledtetné a US Opent Daniil Medvedev

Ma délelőtt veszi kezdetét a Hamburgban zajló ATP 500-as salakpályás tenisztorna. 

Elnézve az indulók sorát, és hogy ez a Roland Garrost megelőző hét – abszolút nem lehet okunk a panaszra. Az újraindulás óta pocsék formában szereplő címvédő, Nicoloz Basilashvili-nek roppant nehéz dolga lesz, hiszen elég nívós mezőny gyűlt össze a Garros főpróbáján.

Itt feledtetné a US Open elődöntőjében elszenvedett vereségét Daniil Medvedev, aki természetesen első kiemeltként vág neki a versenynek. Rajthoz áll a Rómában váratlanul korán búcsúzó Stefanos Tsitsipas, valamint a Top 10-ből még Matteo Berrettini, Gael Monfiels és Roberto Bautista-Agut is.

Trükkös nyitány vár Medvedevre, akinek a francia Ugo Humbert lesz az ellenfele. A második körben Jiry Vesely, vagy a szerencsés vesztesként főtáblára került Gilles Simon következhet, a folytatásban pedig összetalálkozhat a Rómában elődöntőig menetelő Casper Ruuddal. A felső ág első körében a hazai közönség előtt szereplő Philip Kohlschreiber Fabio Fognini ellen kezd, míg a címvédő Nicoloz Basilashvilira Roberto Bautista-Agut vár.

Valamivel nezezebb sorsolása van a második helyen kiemelt Stefanos Tsitsipasnak, aki a brit Daniel Evans ellen rajtol. Tsitsipas ágán található Andrey Rublev, a versenyen papíron még induló de ma Rómában döntőző Diego Schwartzman, továbbá Karen Kachanov, Gael Monfiels, Kei Nishikori, valamint Felix Auger-Aliassime.

Forrás és sorsolás

Kiemelt kép: Tennis365.com