Roland Garros 2020: Már a harmadik top10-es játékos lépett vissza a hölgyeknél

2020. szeptember 21.
by Diapolo

Bianca Andreescu is visszalépett a vasárnap startoló Roland Garros küzdelmeitől, így már ő a harmadik teniszező a nők versenyében, aki nem utazik Párizsba a közvetlen élmezőnyből. 

A világranglista 7. Andreescu nem túlzottan nagy meglepetésre, már biztosan nem Párizsban fog visszatérni a teniszpályára. Korábban már a világelső Ashleigh Barty, illetve a régi-új US Open győztes Naomi Osaka is jelezte távolmaradását a szervezők felé.

A döntés elsődleges oka az lehet, hogy Andreescu még nem épült fel teljesen a térdsérüléséből, amivel egész szezonban küzdött. Hasonló sérülése volt már korábban is, de jelenleg nehéz megjósolni, hogy mikor térhet vissza a kanadai lány, aki ebben a szezonban még mérkőzést sem tudott játszani. Bár a távolmaradását hivatalosan nem indokolta semmivel, edzője, Sylvain Bruneau szerint túl korai lenne a visszatérés egyből a Roland Garroson.

Andreescu idei szezonja maga a rémálom, az Australian Opent vállsérülés miatt hagyta ki, ezután a térdsérülése miatt nem tudta megvédeni címét a US Openen, ez a sérülés pedig azóta is akadályozza, hogy visszatérhessen a pályára. A kanadai tavaly október óta nem játszott tétmérkőzést, akkor a Shenzhen-ben rendezett WTA Finals tornán kényszerült visszalépni sérülés miatt.

Edzője szerint a visszatérés csak az Australian Open előtt valósulhat meg, így viszont néhány meccsel a kezében már kicsit fittebben várhatná a szezon első Grand Slam tornáját. Andreescu azonban a Garros után már nem igazán tud majd hol pályára lépni, az új évben pedig 2021 elején kezdődnek csak a versenyek, ez pedig alaposan megnehezíti a felkészülést.

A kanadai tavalyi szenzációs US Open győzelme után kapott nagy figyelmet és érdeklődést, hiszen a döntőben elképesztően érett játékkal verte a 23-szoros Grand Slam győztes Serenát. Talán hamarosan véget ér ez a hosszú böjt a számára, és újra láthatjuk játszani és tornákat nyerni.

A kép forrása: wtatennis.com