ATP Hamburg: Fognini mentette meg a nagy nevek becsületét

Fabio Fognini győzelemmel rajtolt a Roland Garros előtti utolsó főpróbán, de több esélyes is búcsúzott már az első körben Hamburgban.

Nem biztos, hogy sokan fogadtak volna, de Kei Nishikori számára az első forduló jelentette a végállomást a hamburgi tornán. A jelenleg még a formáját kereső japán sima két szettben kapott ki a salakon mindig veszélyes Cristian Garintól. A chilei teniszező tavaly Houstonban már verte a norvég Casper Ruud-ot is a döntőben, majd nem sokkal utána Münchenben is tornát nyert salakon, így bőven van potenciál a salakos játékában. Nishikori nagyon gyenge formában teniszezik egyelőre, ennek eredménye volt ez a 6:0, 6:3-as győzelem is Garintól.

Hasonló sorsra jutott a torna 3. kiemeltje is, Gael Monfils sem élte túl az első kört. A francia egy százon kívüli játékossal, Yannick Hanfmannal csapott össze, de a német fiú nagyon stabil adogatónak bizonyult, Monfils tökéletesen esélytelen volt fogadóként. Hanfmann két break lehetőségig jutott a mérkőzés alatt, mindkét szettben egyszer, ezt pedig mindkétszer ki is használta, így 6:4, 6:3-mal jutott a következő fordulóba.

Fabio Fognini szénája sem állt jól nagyon sokáig, de az olasz játékos végül megmentette a kiemeltek becsületét. A 6. kiemelt ellenfele Philipp Kohlschreiber volt, aki szabad kártyásként indult a tornán. A szebb napokat is megélt Kohlschreiber jól kezdett, aminek következtében be is húzta az első szettet. Az igazsághoz tartozik, hogy a német jó kezdése elsősorban Fognini számlájára írható, aki nagyon nehezen lendült játékba. De szerencséjére csak megkésve tette, nem túl későn, így a második játszmában Fognini átvette az irányítást, és könnyedén egyenlített ki. A döntő szettben Fognini teljesítménye volt megint a kulcsfaktor, amely hol jó volt, hol nem, ez a fajta kettősség pedig az egész játszmát áthatotta, ám a döntő pillanatban az olasz épp jól teniszezett, így 4:6, 6:1, 7:5-re megnyerte a találkozóját.

A kép forrása: atptour.com