RG 2020: A második nap programja

2020. szeptember 28.
by Utah

Remélhetőleg az égiek is kegyesek lesznek a Roland Garros érdekében, hiszen számos nagyágyú hivatott pályára lépni a hétfői játéknapon. 

Megkezdi szereplését a tizenkétszeres Garros-győztes Rafael Nadal, akinek a nyitányon Egor Gerasimov lesz az ellenfele. Pályára lép Fucsovics Márton, de a dolga nagyon nehéz lesz, hiszen a Hamburgban ideje korán búcsúzó Daniil Medvedev vár rá.

A nap mérkőzése

Ezt a titulust a friss US Open és a korábbi US Open győztes párharca szolgáltatja. Dominic Thiem sorsolása nem épp a legkedvezőbb, már csak az első kör szempontjából sem, ugyanis rögtön a horvát Marin Cilic-csel találkozik. Cilic igencsak kiszámíthatatlan, így nem kizárt, hogy Nadal és Djokovic máris fellélegezhetnek Thiemet illetően. Ellenkező esetben viszont, ha beindul az osztrák henger, egy Cilic elleni siker nagyot dobhat Thiem önbizalmán.

A hölgyek első körös küzdelmeinek hétfői felvonásaiból kiemelkedik az érdekesnek ígérkező Kuznetsova-Pavlyuchenkova összecsapás, de bemutatkozik Kiki Bertens, Garbine Muguruza, valamint Serena Williams is. Pályára lép továbbá a felemás formában teniszező Angelique Kerber, akivel szemben a szlovén Kaja Juvan bizonyíthat, valamint láthatjuk Petra Kvitovát, akinek a Chatrier nyitómeccse jutott.

A hétfői program lebontása ide kattintva tekinthető meg.

Kiemelt kép: Tennis Event Guide