RG 2020: Pliskova és több további kiemelt is jól vizsgázott az első fordulóban

Elmaradt a meglepetés a hölgyek keddi játéknapján egyelőre, mert az esélyeknek megfelelően Karolina Pliskova és Sofia Kenin is bezsebelhette a továbbjutást.

Karolina Pliskova nyitotta a sort a hölgyeknél a keddi játéknapon, a cseh teniszező pedig egy nagyon kiélezett mérkőzésen jutott tovább egyiptomi ellenfelével szemben. Az első szettet az tette izgalmassá, hogy a világranglista 172. Mayar Sherif elképesztően jól szervált az első játszmában, Pliskovát pedig nem engedte a közelébe, így 5-5 után, egy kölcsönös break-et követően rövidítésben nyerte meg az első játszmát. A meglepetés azonban elmaradt, Pliskova a második játszmában magasabb fordulatszámra kapcsolt, Sherif sem tudta megközelíteni az első szettes teljesítményét, így Pliskova lépett a második körbe.

Sofia Kenin is megkezdte párizsi szereplését, de hajszálon múlt, hogy az egész nem lett tiszavirág életű. Egy százon kívüli ellenféllel, Samsonovával találkozott, és csak három kínkeserves szettben sikerült kiharcolni a továbbjutást, ami a 4. kiemelt számára nem is lenne probléma, ám a játéka az intőjel, hogy benne van a pakliban a következő körös búcsú.

A torna egyik nagy felfedezettje lehet Elena Rybakina, aki nagyon magabiztos játékkal verte Sorana Cirsteát, de a kiemeltek közül életjeleket mutatott végre Sloane Stephens is, aki szintén továbbjutott, bár ismerve a formáját, a következő meccsén lehet tőle is búcsút kell majd venni.

Néhány kiemelt már az első körben elvérzett, ilyen volt Donna Vekic és Alison Riske is, de a legnagyobb sokkot a 187. helyen rangsorolt Clara Tauson okozta, aki egy nagyon hosszú meccsen ütötte ki a 21. kiemelt Jennifer Bradyt.

Fontosabb eredmények:

Ka. Pliskova – Sherif: 6:7, 6:2, 6:4
Tauson – Brady: 6:4, 3:6, 9:7
Rybakina – Cirstea: 6:0, 6:3
Kenin – Samsonova: 6:4, 3:6, 6:3
Stephens – Diatchenko: 6:2, 6:2

A kép forrása: wtatennis.com