RG 2020: Djokovic: Fizikálisan és mentálisan is készen állok egy hosszú tornára

2020. szeptember 30.
by HerczegGabor

Novak Djokovic úgy érzi, készen áll egy hosszabb menetelésre, miután a francia nyílt teniszbajnokságon magabiztosan megnyerte az első mérkőzését a svéd Mikael Ymer ellen.

A világelső, aki a múlt héten megnyerte a római mesterversenyt, a legjobb játékával tért vissza a Roland Garros-ra. A szerb mindössze 20 perc alatt behúzta az első szettet a Philippe Chatrier-n, majd a folytatásban is könnyedén 6-0, 6-2, 6-3 győzelmet aratott.

A harminchárom éves szerb a 18. Grand Slam címéért indult harcba az idei Roland Garroson, ahol 2016-ban már győzedelmeskedett.

Határozottan nagyon magabiztos vagyok” – mondta Djokovic, aki az Ymer ellen elért kényelmes győzelmével megőrizte idei veretlenségét, kivételt képez a korábbi kizárása.

Minden mérkőzést megnyertem, amelyet idén játszottam, kivéve a New York-i mérkőzést, ahol kizártak. Ha továbbra is ilyen jól játszom, akkor minden megnyert mérkőzéssel nő az önbizalmam. Nyilván ezek a feltételek különböznek attól, amit a French Openen megszokhattunk. Mindenki azt beszéli, hogy nehezek a labdák, kedvezőtlen az időjárás. Ezek természetesen mind befolyásolják a játékot, de mégis úgy gondolom, hogy ez nagyon megfelel a játékstílusomnak. Ma nagyon jól éreztem magam a pályán, fizikailag, mentálisan, érzelmileg készen állok egy hosszú menetelésre.,,- vélekedett a világelső.

Forrás, kiemelt kép: tennis365.com