RG2020: Balázs Attilának a 10. kiemelt már nagy falat volt, de így is hatalmas tapsot érdemel

2020. október 1.
by Diapolo

Balázs Attila sajnos a papírformának megfelelően kikapott Roberto Bautista Aguttól a Roland Garros második fordulójában, így búcsúzott a tornától.

Az előjelek egy pillanatig sem szóltak Ati mellett, de nagyon büszke lehet magára, és mi is büszkék vagyunk erre az óriási teljesítményre, a spanyoltól pedig salakon kikapni cseppet sem rendkívüli dolog.

Balázs Attila sajnos adogatóként végig nehéz helyzetben volt, de Bautista Agut szerváinál is csak epizódszerep jutott neki a mai mérkőzésen. Az első szett nagyon jól indult, 3-1-re is ellépett már a magyar versenyző, kétszer elvette spanyol ellenfele adogatását, viszont innentől fordult a kocka, és Bautista Agut átvette az irányítást, amelyet a szett végéig nem engedett ki a kezéből, így Balázs Attila nehéz helyzetbe került.

A második játszma nagyon rosszul indult, a 10. kiemelt már 5-0-ra is elhúzott, ekkor sikerült megmenteni a becsületet, és Ati is nyert egy játékot. Innen viszont karnyújtásnyira volt a második szett Bautista Agutnak, aki ezzel 2-0-ra ellépett.

A harmadik felvonásban is a spanyol szerzett nagy előnyt, aki a végén már nagyon magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést, és 6:3, 6:1, 6:2 arányban legyőzte Balázs Attilát.

A kép forrása: m4sport.hu