RG 2020: A hatodik nap programja

A mai napon megkezdődik a harmadik forduló mindkét nem küzdelmeiben, Fucsovics Marci pedig párosban lép pályára délelőtt.

Magyar szempontból a pénteki napon Fucsovics Márton mérkőzése tartogathat izgalmat, aki a férfi páros második fordulójában 11 órától a 14-es pálya első mérkőzését játssza majd Norrie oldalán. Ellenfelük a hazai Chardy-Martin duó lesz, akik a torna 14. kiemeltjei.

A férfiaknál egy pikáns találkozóval indul a nap a Chatrier-n, ahol a US Open győztese, Dominic Thiem ragad ütőt, ellenfele pedig a salakos borításon mindenkire veszélyes Casper Ruud lesz. Délután a pálya zárómérkőzésén Rafael Nadal lép színre, ő Stefano Travaglia ellen harcol majd a negyedik fordulóba jutásért. A Suzanne-Lenglen pályán Wawrinka a nap második mérkőzését játssza, ellenfele egy hazai játékos, Hugo Gaston lesz. Őket közvetlenül majd Marco Cecchinato és Sascha Zverev követi, és a nap talán legjobb mérkőzésére van kilátás az ő párharcukban.

A hölgyeknél Thiemék után következik a Philippe-Chatrier-n az első kiemelt Simona Halep, aki az ellen az Amanda Anisimova ellen lép pályára, aki egyetlen találkozásuk alkalmával, tavaly, két szettben búcsúztatta a román lányt a Garrostól. Utánuk a hazai “örök rejtély”, Caroline Garcia következik, aki Elise Mertens ellen harcolhatja ki a továbbjutást. A Suzanne Lenglen-on, Elina Svitolina kezdi a programot, ellenfele pedig Ekaterina Alexandrova lesz, a 27. kiemelt orosz pedig tartogathat meglepetést az ukrán számára. A programot ezen a pályán Kiki Bertens zárja, ő Katarina Siniakova ellen csatázhat, de a holland lány fizikai állapotát látva az előző meccs után komoly kérdőjelek merülnek fel az esélyekkel kapcsolatban.

A teljes program megtalálható itt -> Roland Garros hatodik nap