RG 2020: Szabad az út Djokovic-nak?

2020. október 3.
by cort

Meglepetésekkel folytatódtak a felső ág küzdelmei, ez pedig a világelső Novak Djokovic-nak kedvez.

Azt már a torna elején is tudtuk, hogy a szerb játékos kedvező sorsolást kapott, az eredmények mai alakulása után pedig még inkább simábbnak tűnik az út a Garros fináléjába.

Noha Karen Khachanov és Cristian Garin mérkőzésén az előrébb rangsorolt orosz jutott a legjobb tizenhatba, és lesz Djokovic ellenfele két nap múlva (amennyiben Djokovic hozza az épp zajló mérkőzését), előzetesen inkább a chilei okozhatott volna kellemetlen perceket a világelsőnek. Garin a 6-2 arányban elvesztett első szett után ugyan még 6-3-mal egyenlíteni tudott, de a kisebb sérüléssel teniszező chilei a harmadik játszma derekától már nem tudta tartani a lépést az orosszal, aki 6-4 6-2-vel lezárta a meccset.

Djokovic negyeddöntős ellenfele (amennyiben Djokovic eljut addig) minden bizonnyal a spanyol Pablo Carreno Busta lesz, aki némi meglepetésre búcsúztatta honfitársát, a tizedik helyen kiemelt Roberto Bautista Agutot. A spanyolnak, a Djokovic elleni US Open mérkőzés “visszavágója” előtt azonban még hoznia kell a nap meglepetését okozó Daniel Altmaier elleni hétfői meccset. A német óriási meglepetésre három szettben győzött az olasz Matteo Berrettini ellen, és bár bátran és jól teniszezett, de Carreno Busta aligha fog ennyi hibával teniszezni, mint az olasz.

Fucsovics Marci ágán sikerrel jutott a 16 közé Grigor Dimitrov és Stefanos Tsitsipas is. Mindkét játékos pihenten érkezhet az egymás elleni nyolcaddöntőre, Dimitrov ellen Carballer Baena, Tsitsipas ellen pedig Bedene volt kénytelen sérülés miatt feladni a mérkőzést.

Kép forrása: twitter.com/tennisviewmag