RG 2020: A hölgyeknél végképp megjósolhatatlan innentől a torna sorsa

2020. október 4.
by Diapolo

Sorra hullanak az esélyesek a hölgyeknél, napról-napra átalakul az aktuális esélyesek listája, de ember legyen a talpán, aki a mai mérkőzések után még tippelni mer.

Simona Halep búcsújáról már korábban beszámoltunk, az első kiemeltet Iga Swiatek búcsúztatta nagyon simán a délelőtt folyamán. A nap végére az biztosan látszódik, hogy a kiemeltek névsora folyamatosan rövidül, míg a meglepetések sora egyre hosszabb lesz.

Martina Trevisan nevével ezen a tornán kezdett el ismerkedni a nagyközönség, ezelőtt aligha sokan hallottak róla. Az olasz lány eddig hihetetlen skalpokat gyűjtött, búcsúztatta már Giorgit, Gauff-ot, legutóbb pedig Sakkarit. A világranglista 159. ezúttal Kiki Bertens ellen villanthatott nagyot, és nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz könnyű kiejteni, mert szenzációs formában teniszezik egyelőre. Ennek bizonyítéka volt, hogy két szettben felülmúlta Bertens-t. A holland lány adogatóként nem volt stabil, ez pedig akkora különbséget jelentett, hogy Trevisan kontrollálta a mérkőzést az elejétől és 6:4, 6:4-es sikere negyeddöntőt ért ezúttal.

Két százon kívüli teniszező, Nadia Podoroska és Barbora Krejcikova találkozott a hölgyek harmadik mai mérkőzésén. Az első szett Krejcikova sikerével zárult, miután a jól szerváló Podoroska túlságosan engedte érvényesülni a jól fogadó cseh lányt. A második játszma aztán meghozta a fordulópontot, az argentin felvette a kesztyűt, jobb játékának köszönhetően pedig a mérkőzést is behúzta 2:6, 6:2, 6:3 arányban. Ezzel a világranglista 131. helyezettje is a 8 közé jutott.

A nap zárómérkőzésén Elina Svitolina fogadta a hazai közönség titkos esélyesét Carolina Garciát. A mérkőzés nagy ütközetnek tűnt előzetesen, de az ukrán lány a torna során először mutatott be olyan játékot, amivel esélye lenne a tornát is behúzni, főleg annak a tudatában, hogy nagyon kevés olyan ellenfele van papíron, aki veszélyt jelenthetne rá. Svitolina az első szettet uralta, 26 perc alatt zárta le a játszmát, ezzel esélyt teremtett magának, hogy hamar lezárja a mérkőzést. A második szett sem jelentett fordulópontot a mérkőzésben, a 3. kiemelt folytatta remek teljesítményét, így 6:1, 6:3-mal jutott be a negyeddöntőbe.

A kép forrása: wtatennis.com