RG 2020: A kilencedik nap programja

2020. október 5.
by Utah

Több pikánsnak ígérkező összecsapást tartogat a második hét nyitánya, főként a férfi egyes nyolcaddöntőit illetően. 

A számunkra legfontosabb mérkőzésen Fucsovics Márton lesz érdekelt, méghozzá nem esélytelenül az orosz Andrey Rublevvel szemben. Marci remek formában teniszezik Párizsban, így egy abszolút kiegyenlített párharc várható. Annál is inkább mert Rublev egyrészt nem a mezőny legfrissebb tagja, másrészt pedig több találkozóján is akadályokba ütközött.

A spanyol Pablo Carreno-Bustára a selejtezőből felkerült, majd Feliciano Lopezt, Jan-Lennard Struffot és Matteo Berrettinit is búcsúztató meglepetésember, Daniel Altmaier vár. Bustának elméletileg nem szabadna, hogy gondot okozzon a német titán legyőzése, de Altmaier már bőven megmutatta, hogy hiba volna őt alábecsülni.

Novak Djokovic az első igazi megpróbáltatása előtt áll. A világelső ellenfele az orosz Karen Khachanov lesz, akinek rabszódikus produkciója azon alapul, hogy épp milyen napot fog ki. Szüksége is lesz a legjobbjára, tekintve, hogy Djokovic eddig határtalan magabiztosságról tett tanúbizonyságot.

A nap mérkőzése jelzőt alighanem a Dimitrov-Tsitsipas csata mellé biggyeszthetjük. Mindkét srác tartalékolhatott az előző körben, ellenfeleik ugyanis két szett után feladták a mérkőzéseket. Rublevhez hasonlóan Tsitsipas sem mutatja még a fáradtság jeleit, ám egy Dimitrov elleni viadal mindig magában hordoz egy hosszú és kimerítő délutánt.

A női egyes megszámlálhatatlan csillaghullását követően is lesznek érdekességek az aktuális játéknapon. A kétszeres Wimbledon-bajnok Petra Kvitova rendületlenül menetel, de vajon Zhang Shuaion is át tud majd lépni? Az Australian Open-győztes Sofia Kenin számára fel lesz adva a lecke, ugyanis a hazaiak reménységével, a 23 esztendős Fiona Ferro-val méri össze az erejét. A korábban esélyesebbnek vélt Sabalenka és Muguruza helyett Ons Jabeur és Danielle Colling játékát figyelhetjük a negyeddöntőbe jutásért.

A versenynap lebontása ide kattintva tekinthető meg.