RG 2020: Tsitsipas nem adott esélyt Dimitrovnak, már negyeddöntős

Az ötödik kiemelt Stefanos Tsitsipas sikerrel vette a Grigor Dimitrov elleni nyolcaddöntőt, így ő lesz majd Andrey Rublev ellenfele a következő körben.

Dimitrov bár nem vesztett szettet eddig a tornán, komoly ellenféllel még nem találkozott az idei Roland Garroson. Ezen változtatott némiképp Tsitsipas, aki ha nem is toronymagas esélyes volt a mérkőzés előtt, a mérleg nyelv mégis felé billent az esélyek összevetésekor.

Ennek megfelelően indult is a Dimitrov elleni nyolcaddöntője, ahol egy korai breakkel jutott előnyhöz, ezt az előnyt pedig a játszma végéig meg tudta tartani, így előnybe került. Dimitrov ellen szólt, hogy a második adogatásai mögött minden pontot Tsitsipas nyert meg, így tálcán kínálta a második szervákkal az esélyt.

A második játszmában Dimitrov feljavult, olyannyira ügyelt a második adogatásaira, hogy minden pontot ő nyert belőlük, ezzel sikerrel megtartotta a szerváját a játszma során, azonban fogadóként egy break lehetőséget sem tudott kiharcolni, így a tiebreak döntött. Az a tiebreak, ahol mindketten megremegtek adogatóként, 2-2 breaklabdát hárítottak, ám a harmadik sanszot már nem hagyta veszi a görög, így 2-0-ra módosította az állást összesítésben.

A harmadik játszma elején a bolgár máris hátrányba került, a sok ki nem kényszerített hiba, illetve az elvesztett pontok a második szerva mögött pedig könnyedén juttatták Tsitsipast a győzelemhez, amelyet meg is szerzett, 6:3, 7:6, 6:2-vel húzta be a mérkőzést, és a Fucsovics Marcit búcsúztató Rublev ellen vívhat az elődöntőbe jutásért.

A kép forrása: atptour.com