RG 2020: Maratoni csatában dőlt el az első negyeddöntős mérkőzés

2020. október 6.
by cort

5 óra 8 perc játék után jutott a Roland Garros elődöntőjébe Diego Schwartzman. Az argentin játékos öt játszmában győzött a kétszeres döntős Dominic Thiem ellen.

Előzetesen is a negyeddöntők talán legérdekesebb, legkiegyenlítettebb párharcának tűnt a harmadik helyen kiemelt osztrák, és a világranglista 14. argentin összecsapása, de a két játékos még a vártnál is kiélezettebb, izgalmasabb mérkőzést játszott egymással.

A mérkőzés krónikája, röviden: Az első szettben az argentin játszott fölényben, de csak tie-breakben tudta hozni a játszmát. A folytatásban Thiem pontosabban kezdett el teniszezni, a szett hajrájában került komolyabb fölénybe, és 7-5-tel kiegyenlített. A harmadik felvonásban csak úgy repkedtek a breakek, a játékosok felváltva kerültek előnybe, de a döntés ismét a tie-breakre maradt, amiben ezúttal Thiem volt jobb. A negyedik szett sorsáról is rövidítés döntött, igaz Schwartzmannak már 5-4-nél is volt három játszmalabdája, de végül a tie-break hozta meg neki a sikert. Az ötödik játszmára az osztrák teljesen elkészült az erejével, és az argentin 6-2-vel lezárta a mérkőzést, és készülhet karrierje első Grand Slam elődöntőjére.

Az összecsapás győztese tehát Diego Schwartzman lett, de kérdés, hogy ki volt ennek az öt órás csatának a legnagyobb nyertese. Lehet épp a másik negyeddöntő győztese?

Kép forrása: twitter.com