RG 2020: A tizenegyedik nap programja

2020. október 7.
by Utah

Következik a 2020-as Roland Garros tizenegyedik játéknapja, amelyen a felső ág számára lesz tét az elődöntőkbe jutás. 

Remek napnak nézünk elébe, hiszen két férfi mérkőzésünk egyaránt pikáns párharccal kecsegtet. Andrey Rublev és Stefanos Tsitsipas a Hamburgban megvívott döntőjüket követően találkoznak ismét. Másfél hete az orosz ünnepelhetett, azóta viszont átesett néhány igencsak küzdelmes összecsapáson – bezárólag a Fucsovics Márton ellenivel. Tsitsipas egyértelműen pihentebb, ez viszont önmagában nem lesz elég a hatalmas küzdőszellemmel rendelkező Rublevvel szemben.

A világelső Novak Djokovic első igazi megmérettése jöhet, de ehhez feltétlenül szükséges lesz, hogy Pablo Carreno-Busta az eddigi játékát vigye pályára. A US Open nyolcaddöntőjében történteket aligha kell ecsetelni, Busta akkor Djokovic leléptetésének nyomán jutott tovább.

A női egyest illető legnagyobb kérdés, hogy versenyben maradnak-e nagyágyúk? Egyelőre Petra Kvitova és Sofia Kenin is kitart a trófeához vezető úton, de a torna kiszámíthatatlan faktora bármikor berúghatja az ajtót. Kvitovát a német Laura Siegemund, Kenint pedig Danielle Rose Collins igyekszik majd tartóztatni.