Carreno Busta kétli, hogy Djokovicnak valóban szüksége volt a trénerre

Novak Djokovic egy nehéz mérkőzésen harcolta ki az elődöntőbe jutást a Roland Garroson, ahol az ellenfél mellett egy sérüléssel is meg kellett küzdenie.

Novak Djokovic az első játszma elvesztése után fordítani tudott Pablo Carreno Busta ellen a Francia Nyílt Teniszbajnokság szerdai negyeddöntőjében, és 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 arányban megnyerte a mérkőzést. A meccs elején Djokovicnak fájt a válla, ami le is volt ragasztva, valamint gyakran dörzsölte a karjait két labdamenet között. Egy alkalommal a trénert is segítségül hívta a nyakproblémája miatt, de spanyol ellenfele nincs meggyőződve róla, hogy erre valóban szükség volt.

“Ha bármikor nehéz helyzetbe kerül egy meccsen, rögtön orvosi segítséget kér, már egy jó ideje ezt műveli.” – mondta Carreno Busta a meccs után. “Előre tudtam, hogy ez lesz. A US Openen is számítottam rá, itt is, és tudom, hogy a jövőben is így lesz majd.”

A világelső természetesen másképp látja a dolgot, elmondása szerint a bemelegítésnél sérült meg a nyaka, ami egyre jobban fájt, miután elkezdték a játékot. Az első játszma elvesztésében nagy szerepet játszott a sérülés, ugyanakkor Djokovic ellenfele játékát is dicsérte.

“Semmivel sem szeretném beárnyékolni a remek teljesítményét. Másfél játszmán keresztül ő volt a jobb teniszező, ő diktálta a tempót. Bárki megnyerhette volna a meccset, annyira szoros volt. Mindkettőnknek megvoltak az esélyei.” – nyilatkozta Novak Djokovic.

A világelső az elődöntőben Stefanos Tsitsipas ellen játszik majd, míg a másik ágon Rafael Nadal és Diego Schwartzman küzdenek a döntőbe jutásért.

Forrás

Kép forrása: tennisworldusa.org