RG 2020: Iga Swiatek a Roland Garros friss bajnoka

2020. október 10.
by cort

Iga Swiatek győzelmével zárult a Roland Garros női egyesének versenye, a lengyel két szettben győzött az amerikai Sofia Kenin ellen.

A mérkőzést a fiatal lengyel kezdte jobban, nem úgy tűnt, hogy megijedt volna a nagy lehetőségtől, egy korai breaknek köszönhetően villámgyorsan 3-0-ás előnyre tett szert. A gyors előny talán túlságosan is megnyugatta Swiateket, a folytatásban több hibával teniszezett, Kenin pedig kiegyenlített. A szett derekán a lengyel hozta az adogatását, ami mint később kiderült döntőnek bizonyult. 4-3-at követően már egyik hölgy sem tudta hozni a saját adogatását, 50 perc játék után 6-4-gyel az első szett a lengyelé lett.

A második felvonás is gyors break-váltással kezdődött, de az összecsapás alighanem 2-1-es Swiatek vezetésnél dőlt el, amikor Kenint ápolni kellett. Ezt követően már csak egy játékos volt a pályán, a lengyel sorozatban négy játékot nyerve 1 óra 22 perc játék után 6-4 6-1 arányban behúzta a meccset.

Swiatek 2007-es Henin győzelme óta az első játékos, aki szettveszteség nélkül tudott Roland Garros-t nyerni, és a hét mérkőzésen mindössze 28 játékot veszített, a legkevesebb Steffi Graf 1988-as győzelme óta.

Kép forrása: twitter.com/livetennis