ATP-beharangozó: Köln

2020. október 12.
by cort

A Roland Garros-t követően három helyszínen folytatják az ATP küzdelmeit, közülük mindjárt egy új helyszín ad otthont az egyik tornának.

A pandémiás helyzet teljesen felborította az idei ATP versenynaptárat, a tavaszi salak pályás szezont, valamint a nyári füves pályás szezont teljes egészében törölni kellett, a Roland Garros-t pedig szeptember végén, október elején kellett megrendezni. Mivel az őszi szezonban az ázsiai tornák is elmaradnak, ezért néhány új európai helyszínnel lett kibővítve a versenynaptár. Egyik közülük Köln, ahogy egymást követő két héten is versenyt rendeznek.

A torna első kiemeltje a hazai Alexander Zverev lesz. A német játékos egy US Open döntő, és egy Garros nyolcaddöntőt követően érkezett Kölnbe, és már mindjárt az első meccsén egy nehéz ellenféllel nézhet farkasszemet. Zverev csak a második körben csatlakozik be, ott a Fernando Verdasco – Andy Murray mérkőzés győztesével találkozik. A brit a Cincinnati Openen már elkapta a németet, ha ő jut tovább, akkor alighanem izgalmas mérkőzés vár ránk. Zverev ágán található még Filip Krajinovic és Maric Cilic is, de a francia Benoit Paire is odaérhet a legjobb négy közé.

Az alsó ágon elsőként Fucsovics Mártonról kell beszélnünk. A magyar játékos nagyot ment a Garros-on, most pedig egy kellemetlen ellenféllel, a korábbi top 10-es Gilles Simonnal találkozik. A folytatás pedig még húzósabb lehet, győzelem esetén a második kiemelt Roberto Bautista Agut várna Marcira. A spanyol a Garros-on hazaküldte Balázs Attilát, méltó bosszú lenne, ha Fucsovics visszavágna Bautistának. Az alsó ágon alighanem a kanadai Felix Auger-Aliassime mehet még nagyot. A tehetséges játékos eddig csak tornadöntőkig jutott, sokan várják tőle az első tornagyőzelmet, lehet most jött el az ideje.

A torna sorsolása -> Bett1 Hulks Indoors

Kép forrása: bett1hulks.de