“Ne ajándékozzatok neki egy újabb Slamet!” – Rafael Nadal

Rafael Nadal vasárnap tizenharmadszor is megnyerte a Roland Garrost, ami miatt már alapból is nagyon boldog volt, de egy újságírói kérdés még több mosolyt csalt a spanyol arcára.

A döntő utáni interjúk során az újabb párizsi győzelem mellett a fő téma az volt, hogy Rafael Nadal utolérte Roger Federert a Grand Slam trófeák számában. Nadal és Federer 20-20 bajnoki címmel rendelkezik jelenleg, míg Novak Djokovic hárommal lemaradva követi őket. Az egyik újságíró azonban kicsit elszámolta magát, mert amikor hármójuk rivalizálásáról kérdezett, Djokovicnak 18 megnyert Grand Slamet tulajdonított.

Nadal nem volt rest, és azonnal kijavította a kérdezőt, majd nevetve hozzátette, hogy ne ajándékozzanak Djokovicnak Grand Slam trófeákat, különben utoléri őket. Az újságíró ezután természetesen elnézést kért, de Nadal már hangulatban volt, és tovább ugratta őt azzal, hogy biztos már a meccs előtt elkönyvelte Djokovic győzelmét, ezért számolta el magát.

A viccelődés után persze azt is elmondta Nadal, hogy valójában mit gondol hármójuk rivalizálásáról:

“Sohasem volt titok, az a célom, hogy pályafutásom befejeztével én legyek a legtöbb Grand Slam trófea birtokosa. Természetesen foglalkoztatnak a rekordok. Nagyon sokat jelent számomra, hogy utolértem Rogert. Azt viszont nem szeretném, ha a megnyert trófeák száma körül forogna minden gondolatom, és azon aggódnék, hogy Novak vagy Roger nyer-e újabbat. Nem elégedetlenkedhetsz mindig amiatt, hogy a szomszédnak nagyobb háza, vagy jobb telefonja van.” – mondta Nadal.

Forrás

Kép forrása: essentiallysports.com