Marian Vajda: Novak közel van hozzá, hogy minden rekordot megdöntsön

2020. október 17.
by cort

Bár az alig egy hónapon belül lebonyolított két Grand Slam torna egyikén sem sikerült nyernie Novak Djokovic-nak, a szerb játékos edzője, Marian Vajda szerint a világelső továbbra is nagyon közel van ahhoz, hogy megdöntse Roger Federer rekordjait.

Djokovic jelenleg Roger Federerrel és Rafael Nadallal van versenyben a tenisz legnagyobb rekordjaiért, és egyre valószínűbb, hogy márciusban megdönti a svájci rekordját, ami a világranglista élén eltöltött hetek számát illeti. Vajda úgy véli, hogy bár Federer a Grand Slam győzelmek számában jelenleg hárommal van a szerb előtt, ez sem lesz sokáig így.

“Ez az egyik célja, és hiszek benne, hogy sikerül neki. Bármelyik rekord megdöntésére képes, és nagyon közel áll hozzá. Egészséges, Federerhez képest még mindig fiatal, és mindannyian támogatjuk ebben.” Nyilatkozta Vajda, aki ezután a Nadal elleni vereségre is kitért. “Az a nap Novak egyik rossz napja, Nadalnak pedig az egyik legjobb, de ne feledjük, továbbra is Novak a világelső. A csapatunk büszke az idei eredményeire, és örömmel dolgozunk vele együtt, mindig motivált, minden területen fejlődni szeretne, és a valaha volt legjobb játékos lenni.”

A szlovák szakembert arról is megkérdezték, mit gondol, meddig fog a világelsővel dolgozni. “Remélem amíg meg nem dönt minden rekordot, de első lépésként legyen meg a húsz Grand Slam.”

Forrás

Kép forrása: essentiallysports.com