Nyoma sincs kételyeknek: Djokovicot csak elszántabbá teszi a párizsi fiaskó

2020. október 17.
by Utah

Az elődöntőig egész simán ment Novak Djokovicnak a Roland Garroson, péntek este 2:0 5:4-nél azonban nagyot fordult vele a világ. 

Stefanos Tsitsipas feltámadt, Djokovicnak pedig nem volt mese, ki kellett brusztolnia a döntőbe jutást. Megcsinálta, és bár minden korábbinál nagyobb eséllyel indulhatott harcba Nadallal szemben a Chatrier salakján, a spanyol végül lemosta őt a pályáról a vasárnapi fináléban.

Vannak, akiket megtörne egy ilyen vereség, Novak Djokovicot azonban különb fából faragták. Kételyeknek nyoma sincs, sőt, célját talán még az eddigieknél is nagyobb elszántsággal fogja hajszolni.

“Ha azt gondolnám túl késő, már ma este lezárnám a pályafutásomat. De én nem gondolom azt. Addig fogom csinálni, ameddig csak erő van a lábaimban, és meglesz bennem a tűz és a szeretet a sportág iránt.” – ecsetelte a mérkőzést követő interjúban. “Egy vereség – még ha Grand Slam döntőben is következett be -, nem állhat az utamba. Nadalt, Federert és jómagamat is számtalanszor leírtak már, de mindannyiszor visszajöttünk és megmutattuk, hogy a nyomás ellenére is mi vagyunk a világ legjobbjai.” – tette hozzá a világelső.

Djokovic tovább harcol a rekordokért.

Az idén mindössze egy igazi vereséggel rendelkező Djokovic természetesen ráhajt Federer rekordjára a legtöbb világelsőként töltött hetet illetően, hiszen ettől már “csak” húsz hét választja őt el. Másfelől ott a legtöbb megnyert Grand Slam, amelytől pillanatnyilag három trófeára van.

“A szenvedély még mindig lángol bennem. Imádom és élvezem a teniszt. Professzionális szempontból a céjaim sem változtak: meg akarom dönteni a világelsőként töltött hetek számát, valamint a legtöbb Grand Slam-sikert is magaménak szeretném tudni. Utóbbit reményeim szerint már jövőre.” – adott hangot elszántságának, hozzátéve, hogy ott sem húzná be a féket, ugyanis a lehető legeredményesebb szereplés motiválná Grand Slameken a rekorddöntés után is.

Forrás

Képek: Tennis365.com