Federer már tavaly megmondta

2020. október 19.
by cort

2019 végén több, az élvonalhoz tartozó teniszezőt is megkérdeztek, melyik fiatal játékostól várnak valami kiemelkedőt, szerintük ki fog berobbanni a 2020-as évben.

A legtöbb (a tennistv videójában szereplő) teniszező Jannik Sinner nevét mondta, de többen említették Auger-Aliassime-et, és néhányan Denis Shapovalov-ot is. Az olasz leginkább az idei Roland Garros-on mutatkozott be a legnagyobb közönségnek is, és akik eddig nem ismerték volna, már biztosan követik a fiatal játékos mérkőzéseit. A kanadaiak közül Shapovalov már egy rövid időre belépett a top 10 kapuján, míg Auger-Aliassime a tavalyi évhez hasonlóan idén is három tornadöntőben szerepelt, igaz az első tornagyőzelem még várat magára. Lehet azt mondani, hogy a “kollégák” ráéreztek, mely fiatalok lépnek szintet az idei évben.

Roger Federer ugyanakkor valamennyire kilógott a sorból, ő ugyanis az orosz Andrey Rublev nevét mondta. “Úgy gondolom Rublev valami különlegeset fog csinálni. Cincinnatiben nagyszerűen teniszezett ellenem, ott nagyon lenyűgözött a játéka.” Nos, úgy tűnik Federer jósnak sem utolsó, az orosz az idei évben már négy tornagyőzelemnél tart (csakúgy mint Djokovic), a világelső után a második legtöbb megnyert mérkőzés van a neve mellett, és már nyolcadik a legfrissebb ATP-ranglistán.

Kép forrása: essentiallysports.com