Federer felépülése jól halad, az Australian Openen akár vissza is térhet

2020. október 20.
by Diapolo

Roger Federer jó hírrel szolgált a rajongóinak, hiszen a két térdműtéten áteső svájci a tervek szerint a jövő év elején újra tétmeccsen léphet majd pályára.

A 20-szoros Grand Slam bajnok svájci február közepén feküdt kés alá, egy artroszkópos térdműtét hajtottak végre a jobb térdében, a visszatérését pedig júniusra jósolták, ami kedvező is lett volna az idei körülményeket ismerve. Azonban a felépülése nem a tervek szerint haladt, így egy második operációra is szükség volt, amely azt eredményezte, hogy Federer a regenerálódás miatt az összes hátralevő idei versenytől távolmaradt.

A felépülés üteme jól halad, ezt támasztja alá, hogy Federer az Australian Openen térne vissza, és nem kapkodja el a visszatérést: “Jól halad a felépülésem, napról-napra jobban érzem magam, de nem helyezek nyomást magamra, fontos, hogy kellő időt fordítsak a pihenésre. Csak akkor fogok újra pályára lépni, amikor már maximálisan jól érzem magam, jelenleg úgy tűnik, hogy az Australian Open januárban már reális cél. Nem tudok még két órát folyamatosan az ütővel játszani, de keményen dolgozom az erőnlétemen, egy ideje pedig nem érzek már fájdalmat, nem lesz szükség több műtétre”

A kép forrása: tennisworldusa.com