WTA Ostrava: Fehérorosz házidöntő következik

2020. október 24.
by Diapolo

Az előzetes esélyeknek megfelelően Viktoria Azarenka és Aryna Sabalenka jutott a döntőbe a hölgyek ostravai versenyén, így harmadik alkalommal küzdhetnek meg egymással.

Az első elődöntőben Azarenka a görög Maria Sakkarival mérkőzött, a fehérorosz pedig már 5-0-ra is vezetett az első játszmában, de végül Sakkari is elcsent egy játékot, mielőtt Azarenka lezárta volna a szettet. A második játszma is hasonló mederben csordogált, a különbség mindössze annyi volt, hogy ezúttal a görög lány több játékot tudott nyerni, de valójában nem sok veszélyt jelentett Azarenka győzelmére, így a világranglista 14. helyezettje 6:1, 6:3 arányban nyert, és jutott a fináléba.

A második elődöntőben Jennifer Brady és Aryna Sabalenka találkozott, itt is fehérorosz sikerrel ért véget a mérkőzés. Az amerikai teniszező gyengén kezdett, második adogatásoknál fogadó és adogatóoldalon is szenvedett, így Sabalenka behúzta az első játszmát. A második szett egy korai breakkel indult, amit Sabalenka sikeresen végig is vitt, ezzel pedig 6:4, 6:4-es győzelme azt jelentette, hogy ő lesz a döntő másik résztvevője.

A két játékos eddig a tavalyi, illetve az idei US Openen találkozott egymással, előbbit Sabalenka, utóbbit Azarenka nyerte. Az előjelek Azarenka mellett szólnak, de Sabalenka is okozhat meglepetést, amennyiben nem omlik össze honfitársa nyomása alatt.

A kép forrása: wtatennis.com