Ivan Lendl szerint Tsitsipasé lehet a jövő

2020. október 25.
by andF

A nyolcszoros Grand Slam bajnok Ivan Lendl úgy véli, Stefanos Tsitsipasnak megvan a játéka ahhoz, hogy leszorítsa a trónról a Nagy Hármast, csak kiegyensúlyozottabban kellene teljesítenie.

A szurkolók és a szakértők évek óta arról beszélnek, hogy mikor törhet meg a Federer, Nadal és Djokovic alkotta nagy hármas uralma, mikor kezdenek el a fiatalok Grand Slameket nyerni.

Dominic Thiem az Ausztrál Openen megmutatta, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni, de az a pici extra még hiányzik, ami ahhoz kell, hogy egy Grand Slam döntőben le tudjon győzni egy többszörös bajnokot. A US Openen aztán eljött az áttörés az osztrák számára, azt viszont sosem tudjuk meg, hogy ez akkor is így lett volna-e, ha Djokovicot nem léptetik le Carreno Busta ellen.

Thiem mellett természetesen többen is pályáznak arra, hogy a közeljövő meghatározó alakjává váljanak, Ivan Lendl szerint pedig erre Stefanos Tsitsipasnak van a legnagyobb esélye.

“Tsitsipas úgy játssza ezt a játékot, ahogyan azt szerintem kell, de vannak még ezzel így páran, például Denis Shapovalov.” – mondta Lendl a Craig Shapiro Tennis Podcastban. “Ha egy kicsivel tapasztaltabbak lesznek, és nem követnek majd el ennyi hibát, akkor nagyon nehéz lesz őket megverni.”

A Roland Garros elődöntőjében Tsitsipas bebizonyította, hogy a legjobbak ellen is képes kiválóan teniszezni, és sosem adja fel. Hiába jött vissza azonban dupla szetthátrányból Djokovic ellen, a döntő játszmára már elfogyott a görög – a világelső 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1-el jutott be a döntőbe.

“A Roland Garros elődöntője előtt úgy gondoltam, hogy a Djokovic – Tsitsipas meccs szoros csatát is hozhat, de Tsitsipas nem fogja bírni fizikálisan a megterhelést. Meglepett, hogy Djokovic elveszítette a negyedik játszmát, mert ekkor Tsitsipas már nagyon küszködött.” – tette hozzá Lendl.

A világranglista ötödik helyén álló Stefanos Tsitsipas jelenleg lábsérüléssel bajlódik, de jó eséllyel felépül a két hét múlva kezdődő párizsi 1000-es versenyre, ezt követően pedig Londonba utazik, ahol címvédőként lép majd pályára az ATP Finals-en.

Forrás

Kép forrása: firstsportz.com