Andrej Rublev Federert tartja a legtehetségesebb teniszjátékosnak

2020. október 26.
by kert

A fiatal orosz néhány héttel ezelőtt Rafael Nadalt is méltatta, és a valaha volt legjobb sportolónak nevezte, de ha tehetségről van szó, akkor a svájci Maestrot tartja a legnagyobbnak

Rublev, akinek fantasztikus szezonja van, és immár Top 10-es játékos, úgy gondolja, a természetes adottságok, képességek tekintetében Roger Federernél nincs tehetségesebb versenyző: “A támadó- és a védekező tenisze is hibátlan, és fantasztikusan szervál.”

Rublev az idén már négy tornagyőzelemmel rendelkezik, ami nem lepte meg Federert, aki saját bőrén is megtapasztalta az oroszban rejlő potenciált, amikor tavaly Cinncinnattiban kikapott tőle: “Mély benyomást tett rám, különleges játékos lesz belőle”-nyilatkozta Federer a mérkőzés után.

A világranglistán akkoriban még hátrébb tanyázó Rublevnek nagy erőt adtak a svájci zseni szavai, és még keményebben kezdett dolgozni, hogy felvehesse a versenyt Tsitsipassal, Auger-Aliassime-mal vagy Shapovalovval.

“Akkoriban nem volt könnyű ellenük játszanom. Még ha jól teniszeztem is, könnyedén kikaphattam sima két szettben. Idén sokkal magabiztosabb vagyok, és ha a saját játékomat játszom, akkor tudom irányítani a meccset. Tavaly ezt nem éreztem.” – mondta.

Rublev is részt vesz a héten zajló bécsi 500-as tornán, amely parádés mezőnyt vonultat fel, Novak Djokovic is itt játszik.

Forrás

Kiemelt kép forrása: newsbreak.com