Nadal nem csak a győzelmekért játszik

2020. október 26.
by kert

A 20-szoros Grand Slam, és 13-szoros Roland Garros bajnok spanyol történelmi győzelme óta több interjúban is a tőle megszokott alázattal beszélt a sportághoz való viszonyáról

Rafael Nadal egyelőre nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával. Az El Periodico spanyol lapnak nyilatkozva elmondta, mi motiválhat még egy olyan eredménylistával rendelkező sztárt, mint ő:

“A győzelem természetesen szerves része a sportnak, de nem mondanám, hogy enélkül nem érzem jól magam a pályán.” – emelte ki.

Nagyon fontosnak tartom a versenyképességet. Ha azt érzed, hogy van esélyed nyerni, és élvezed, hogy próbára teszed magad, akkor szinte mindegy, hogy nyersz vagy veszítesz. Persze a győzelem mindig pozitív energiákat ad a folytatáshoz.”

Nadal jelenleg nagyon jó fizikai állapotban van, szerencsére nyoma sincs a sérüléseknek, amelyek pályafutása korábbi szakaszában gyakran hátráltatták.

Ezzel kapcsolatban Nadal beismerte, hogy egy újabb probléma komoly hatással lehet a jövőjére: “Ha minden nap fájdalmaid vannak, az edzésen és a hétköznapi életben egyaránt, és a versenyeken is szenvedsz, akkor meg kell fontolni, hogyan tovább. De amíg a sérülések elkerülnek, és versenyképes vagyok, nem látok okot arra, hogy befejezzem a pályafutásom.”

A salakkirályt a jövő heti Rolex Paris Masters 1000-es tornán láthatják legközelebb a szurkolók, ahol Djokovic távollétében első számú favoritként léphet pályára.

Forrás

Kiemelt kép forrása: Teniszvilág