“Jannik Sinnernek mindene megvan ahhoz, hogy nagyszerű teniszezővé váljon”

Az Australian Open egykori döntőse, Marcos Baghdatis nem kis reményeket fűz az olaszok tehetséges tinijéhez.

Még csak 19 éves, de már NextGen ATP Finals-bajnoknak és Grand Slam-negyeddöntősnek is mondhatja magát Jannik Sinner. Nagy ígéretnek tartják, ezt pedig nyomatékosította azzal, hogy néhány hete, az őszi Roland Garroson egészen a legjobb 8-ig jutott el, ahol a torna szinte koronázott királyának, Rafael Nadalnak is okozott néhány kellemetlen pillanatot.

Ezzel nem csak a világranglistán (jelenleg a 43.), hanem a rivaldafény felé is jó nagyot lépett előre, mutatott játékával korábbi játékosok és szakértők figyelmét keltette fel. Nemrégiben a ciprusi Marcos Baghdatis nyilatkozott hazája egyik médiumának, az Australian Open 2006-os döntőse is nagyra tartja. Úgy véli, hogy sok tehetséges játékos van a korosztályában, de ő kimagaslik onnan is:

“Nagy feladat lesz majd egyszer betölteni az űrt Federer, Nadal és Djokovic után, de sok nagyszerű tehetség van már most jelen. Közülük is azonban kiemelendő szerintem Jannik Sinner. Mindene megvan ahhoz, hogy nagyszerű teniszezővé váljon. Amellett, hogy az adottságai is jók, nagyon jó csapat veszi körül. Jó kezekben van Ricardo Piattinál, elképesztően fontos, hogy már most odafigyeljenek rá.”

Baghdatis szerint azonban józan ésszel kell majd értékelni minden történést, ha majd egyszer a “Nagy Hármas” mindegyike szögre akasztja a teniszütőt, ugyanis amit Federer, Nadal és Djokovic művel(t), szerinte a túlmegy a józan ész határán – jó értelemben persze. Az utódjelöltek azonban sokat tanulhatnak tőlük:

“Annyira természetesnek tűnik már az, amit a Nagy Hármas csinál, de higyjék el nekem, nem az. Azért tudják ezt a szintet évtizedek óta fenntartani, mert sohasem hagyják abba a tanulást. Mindig nyitottak arra, hogy fejlesszék magukat valamiben. Ez az, ami példát kell, hogy jelentsen a fiatalok számára.”

Sinner a múlt héten, a második kölni tornán (fedett pálya, ATP 250) lépett pályára először a Roland Garros óta. Ahhoz hasonlóan itt is csak a későbbi bajnok, Alexander Zverev állította meg, de Párizshoz képest egy körrel később, az elődöntőben. Az e heti, bécsi fedett pályás, 500-as versenyen is ott van szabadkártyásként, első körös ellenfele pedig majd a norvég Casper Ruud lesz. Ha azt a találkozót megnyeri, egy igazán intezív meccset játszhat majd az idén már négy tornagyőzelemnél járó Andrey Rublevvel.

(via)

Kép forrása: ecobizexpo.com