Sikeresen vette az első kanyart Djokovic Bécsben

A világelső szerb kedd este kezdte meg szereplését az osztrák fővárosban. Az első fordulóban  honfitársát győzte le egy szoros és egy simább szettben.

Nem maradt el a meglepetés Novak Djokovic (1.) bécsi bemutatkozásán. A másfél millió euró összdíjazású Erste Bank Open első fordulójában honfitársával, Filip Krajinovic-csal kellett megmérkőznie. A szerb világelsőnek nagyot kellett küzdenie az első szettben, ráadásul a saját dolgát nehezítette meg. Ugyan egy break-kel kezdte a mérkőzést, de előnyét azonnal eltékozolta, s nem sokkal később már ő maga került hátrányba. Krajinovic 5/4-nél szerválhatott a vezetés megszerzéséért (1/3-as hátrány után), de Djokovic ahogyan szokta, megtalálta a módját arra, hogy kimenekítse magát a bajból. Erre azonban nem csak ekkor volt szüksége, a nyitójátszmát ugyanis tie-break zárta le, ahol honfitársa 5-3-ra is vezetett, illetve szettlabdája is volt, de végül az első szett 13. játékát 8-6-ra nyerte meg, így övé lett az előny.

A folytatásra stabilabbá vált a 17-szeres Grand Slam-győztes. A második játszmát szintúgy egy break-kel kezdte, s bár megint megvolt a lehetősége Krajinovicnak arra, hogy ezúttal is visszajöjjön, nem tudta kihasználni az egyetlen fogadóelőnyt, ami megadatott neki az új szettben. Djokovic a győzelmet végül egy újabb megnyert fogadójátékkal zárta le és kereken 2 óra után fogadhatta a gratulációt (7/6(6) 6/3).

Követekző mérkőzésén az ATP 500-as kategóriájú, fedett pályás tornán újfent egy délszláv összecsapás lesz. A második körben viszont a horvát Borna Coric vár majd rá, aki ha szerzett tudomást e mérkőzés első szettjéről, akkor joggal reménykedhet abban, hogy felvehetje a kesztyűt a világelsővel.

Kép forrása: tennismajors.com