Kyrgios egy másik valaha volt legnagyobbhoz hasonlította Federert

Nick Kyrgios továbbra is minden idők legnagyobb teniszezőjének tartja Roger Federert, összehasonlítva őt a kosárlabda legendával, Michael Jordannal.

Federer lassan azt látja, hogy eltűnnek a rekordjai, Rafael Nadal beérte a Grand Slam trófeákkal ebben a hónapban, Novak Djokovic pedig márciusban megelőzheti a világelsőként töltött hetek számában.

Kyrgios szerint azonban Federernek van valami más, ami meghaladja a rekordokat és a statisztikákat.

,,Sok játékos elmondja, hogy Rafael Nadal és Novak Djokovic minden idők legjobbja… de szerintem Roger Federer még mindig a legjobb. Azt hiszem, szinte Michael Jordan státuszú sportoló. Ő az a teniszező, akiről tudod, hogy minden borításon dominálni tud játékával. Úgy gondolom, hogy a játékstílusa valami különleges.”– – mondta Kyrgios a Courtside Huddle-nak.

Kyrgios kommentálta Rafael Nadalt is, akivel az évek során nem volt éppen rózsás a kapcsolata. Az ausztrál egyszer rossz vesztesként jellemezte Nadalt, de elismeri a legújabb és történelmi Roland Garros sikerét.

,,Nem lepődtem meg, amikor láttam Rafa sorsolását a French Openen. Ez az ő terepe, imád ott játszani, és egész karrierje alatt csak két mérkőzést veszített el ott. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy bármi ilyet láthatunk még valaha, hogy valaki ilyen domináns legyen salakon, Federerre nézve, ő minden idők legdinamikusabb játékosa. Voltak ellentétek, amikor egymással játszottunk, ilyen a vérmérsékletünk, versenyzők vagyunk, és próbálunk jobbak lenni a másiknál. Ő egy nagy bajnok és a húsz Grand Slam pedig hihetetlen, és nem hiszem, hogy valaha is képes lenne bárki még erre. ’’-tette hozzá Kyrgios.

Forrás

Kiemelt kép: essentiallysports.com