ATP-beharangozó: Paris Masters

2020. október 31.
by cort

Talán sosem voltak ilyen jók Rafael Nadal esélyei ahhoz, hogy karrierje során első alkalommal elhódítsa a párizsi mesterverseny trófeáját.

A spanyol a francia fővárosban inkább salakon villog (13 Garros győzelem talán több is, mint villogás), az év végi masters tornán azonban még sosem sikerült győznie. Ennek több oka is van, az egyik az, hogy Nadal fedett pályán sosem halmozta a trófeákat, illetve az, hogy az év utolsó mesterversenyére általában a teste már nem bírta a terhelést. Ezek ellenére sincsenek rossz eredményei a Paris Masters-ről, eddigi hét főtáblás szerepléséből minden alkalommal eljutott a nyolc közé, három elődöntő mellett egyszer egészen a fináléig menetelt, ott azonban már nem bírt az argentin Nalbandiannal. Az elődöntők közül egy alkalommal Djokovic jelentette a végállomást, a szerb azonban idén nem áll rajthoz Párizsban, a címvédő néhány napja Bécsben, ha matematikailag nem is, de lényegében bebiztosította az év végi világelsőséget, és ennek okán már csak a londoni világbajnokságra koncentrál. 

Djokovic tehát nincs (ahogy Federer, Del Potro, Murray és Thiem sem), de így is lehetnek páran, akik kiénekelhetik a francia sajtot Nadal szájából. A volt világelső negyede nem tűnik túl nehéznek, az első meccsén Krajinovic vagy Feliciano Lopez jöhet, a folytatásban pedig Coric, majd pedig Goffin. Leginkább a horvát okozhat némi gondot Nadalnak, a bécsi tornán rendesen megszorongatta Djokovic-ot is. A felső ág másik felén Zverev, Wawrinka és Rublev lehet versenyben az elődöntőért. Mindhárom játékos képes rá, hogy kemény pályán megverje Nadalt, de az egyikük esetében magánéleti problémák, míg a többieknél kiszámíthatatlan forma, illetve fáradtság lehet a hátráltató tényező.

Az alsó ágon Stefanos Tsitsipas a legelőkelőbben rangsorolt játékos, de a görög nem kapott könnyű sorsolást. Már az első meccsén találkozhat az antwerpeni bajnok Humberttel, majd jöhet Cilic vagy Auger-Aliassime, később pedig Berrettini vagy Raonic. A felsoroltakon szintén az alsó ágon kapott helyet a londoni részvételért harcban lévő Schwartzman, valamint Medvedev és Khachanov is, várhatóan ebből a trióból kerül ki az elődöntő egyik résztvevője.

A teljes sorsolást itt találjátok: Rolex Paris Masters

Kép forrása: perfect-tennis.com