Djokovic: Nem volt túl sok kedvem játszani

2020. október 31.
by cort

A szerb világelső péntek kora este karrierje legnagyobb vereségét szenvedte el a bécsi torna negyeddöntőjében, ahol az olasz Lorenzo Sonego mindössze három játékot engedélyezett neki.

Djokovic péntek délelőtt az Instagramon posztolt Amfilohije Radovic, a szerb ortodox egyház kiemelkedő személyiségének halálhíréről, és a tegnapi mérkőzést követően is kitért a szomorú hírre.

“Nagyon szomorú nap ez a mai. Elég kiváltságos voltam, és megtiszteltetés számomra, hogy találkozhattam vele, együtt tölthettem vele egy kis időt, és érezhettem azt az energiát, amelyet birtokolt. Bár fizikailag nincs már velünk, biztos vagyok benne, hogy szelleme nagyon sokáig érezhető lesz. Úgy gondolom, hogy mosolyogva kell emlékeznünk rá, és hálásnak kell lennünk mindazért, amit tett, különösen a közelmúltban a montenegrói politikai zűrzavar miatt.”

A szerb világelsőt megkérdezték, hogy mennyiben befolyásolta Radovic halálhíre a tegnapi teljesítményét, mert kívülről úgy tűnt, hogy nincs kedve játszani. “Igen, hogy őszinte legyek, nem volt túl sok kedvem játszani. A hír valóban hatással volt rám, de nem olyan mértékben, hogy egyáltalán ne tudjak játszani. Konkrét céllal érkeztem Bécsbe, és azt teljesítettem. Ez egy ilyen különös nap volt. Tovább kell lépni. Most egy kis időt a családommal fogok tölteni, visszautazom Szerbiába. Lesz időm felkészülni a londoni világbajnokságra, hogy jó eredménnyel zárjam le az idei évet.”

Kép forrása: insider.com