ATP Párizs: Nadal szetthátrányból fordítva elődöntős

2020. november 6.
by Airon

Rafael Nadal már elődöntős a párizsi ATP 1000-es versenyen. A spanyol teniszező, honfitársát, Pablo Carreno Bustát verte döntő szettben. 

Rafael Nadal eddig, ha nehézkesen is, de vette az akadályokat Párizsban. A negyeddöntőben a szintén spanyol Pablo Carreno Busta várt rá, aki ellen eddig még nem veszített mérkőzést. Az első játszmában 3-3-ig mind a két játékos hozta a szerváját, majd Carreno Busta egy könnyed Nadal rontásnak köszönhetően break előnybe került. A fiatalabbik spanyol pedig élt a lehetőséggel, két magabiztos adogatójáték megnyerésével 6/4-re behúzta az első szettet. A második játszmában Carreno Busta továbbra is sziporkázott, így némileg meglepő volt, amikor 6-5-ös hátrányánál 40-15-ről elbukta az adogatását. Nadal 7-5-el kiegyenlített, és a meccs ezzel 180 fokos fordulatot vett. A harmadik játszmában a 13-szoros Roland Garros bajnok egyszerűséggel bedarálta az erejével némileg elkészülő honfitársát. Nadal 2 óra 15 perces győzelme után várja elődöntős ellenfelét a Alexander Zverev-Stan Wawrinka mérkőzésből.

A játéknap folyamán, még délután Milos Raonic is pályára lépett. A kanadai játékos döntő szettben győzte le a francia Ugo Humbertet.