Nadal: Federer minden idők egyik legnagyobb sportolója

2020. november 6.
by HerczegGabor

Roger Federer és Rafael Nadal már évek óta a G.O.A.T (Greatest of all time. Minden idők legjobbja) vita középpontjában állnak. A svájci és a spanyol jelenleg egyenlően állnak a legtöbb megnyert Grand Slam trófea tekintetében, de ennek ellenére Nadal mégis egyszerűen kezelte ezt a kérdést.

A hússzoros Grand Slam-győztes Nadal svájci riválisát nem csak mint teniszező tartja a valaha élt egyik legnagyobb játékosnak, de véleménye szerint Roger Federer minden idők legnagyobb sportolói közé tartozik. Sokan úgy vélekedtek, hogy Federer az igazi született tehetség, a spanyol azonban nem hisz a tehetségen alapuló összehasonlításokban, mivel úgy érzi, hogy minden játékosnak megvan a maga tehetsége.

,,Mit jelent a tehetség? Mindannyiunknak megvan a maga tehetsége. Az egyiknek minden könnyű, a másik tudja, hogyan lehet sokáig a pályán maradni. ”-vélekedett a spanyol.

“Ő volt a legnagyobb riválisom, úgy gondolom ez mindkettőnknek, valamint a tenisznek is nagyon jót tett. Néhány dologban hasonlóak vagyunk, békét és nyugalmat biztosítunk a családunk számára, de azért vannak különbségek, ő svájci, én latin vagyok, így más a temperamentumunk, a kultúránk és az életmódunk is.” – fejtette ki Nadal.

Forrás

Kiemelt kép: essentiallysports.com