Djokovic saját maga ellensége

2020. november 7.
by cort

Roger Federer és Pete Sampras korábbi edzője, Paul Annacone szerint Djokovic saját maga ellensége.

Bár az év végi világbajnokság még hátravan, a világelső Novak Djokovic idei éve elég felemásra sikeredett. Hiába nyert négy tornát, köztük egy Grand Slamet, a közvélemény sok esetben mégis megtalálta magának. A félresikerült Adria Tour mellett, a US Openen történtek sem tettek jót a népszerűségének. Az előző heti bécsi tornán elszenvedte karrierje legnagyobb vereségét, majd az azt követő nyilatkozatát sem mindenki fogadta kellő lelkesedéssel.

Federer korábbi mestere szerint Djokovic-ot a jó szándék vezérelte az Adria Tour megrendezése kapcsán, de úgy véli mégis óriási hiba volt a szerb részéről. “Legyünk őszinték, az Adria Tourt megrendezését a jó szándék vezérelte, de végül mégis nagy hiba volt, több résztvevő is megfertőződött.” Annacone kitért a US Openen történtekre is. “New Yorkban balszerencséje volt, de játékosként felelősek vagyunk azért, amit a pályán csinálunk. Nem volt szándékos amit tett, de az ő hibája volt.” A szakember elmondta, ez a szerencsétlen eset is csak arra volt jó, hogy az emberek továbbra is megkérdőjelezzék a hozzáállását, és a viselkedését.

Djokovic alighanem már kevésbé fordít figyelmet a múltban történtekre, és az idei évben is közelebb került a kitűzött rekordot megdöntéséhez. A tegnapi napon bebiztosította az év végi világelsőséget (hatodik alkalommal, amivel felzárkózott Pete Sampras mellé), egyre közelebb kerül Federer világelső rekordjához, és az Australian Open győzelmével háromra csökkentette hátrányát a Grand Slam trófeákért folytatott versenyben is.

Kép forrása: skysports.com