ATP Párizs: Medvedev harmadik Masters győzelmét szerezte meg

Daniil Medvedev győzelmével ért véget a párizsi ATP 1000-es torna. Az orosz játékos a fináléban a német Alexander Zverevet győzte le döntő szettben. 

Izgalmas fináléra lehetett számítani Párizsban. Alexander Zverev eleve bombaformában érkezett a francia fővárosba, ráadásul még Rafael Nadalt is gratulációra késztette az elődöntőben. A másik oldalon pedig ott volt Daniil Medvedev, aki némi hullámvölgy után ezen a héten megtalálta a játékát, csupán egy szettet vesztett a négy mérkőzésen.

Az első játszma a könnyed adogatójátékokról szólt, 6-5-ös Zverev vezetésig a két játékos gond nélkül hozta a szerváját. Már berendezkedhettünk volna a rövidítésre, a forgatókönyv azonban egészen mást tartogatott. Medvedev ebben a játékban hibáinak köszönhetően hamar 0-40-nél találta magát, és hárított ugyan két szettlabdát, a harmadiknál azonban újra rontott. Zverev köszönte szépen az ajándék gamet, 7-5-tel elvitte az első szettet. A második játszmában a német az első nehéz adogatójátékánál négy breaklabdát volt kénytelen hárítani, de a lendület mégsem tartott ki végig. 4-4-nél jártak a felek, ahol Medvedev bírta idegileg jobban a hosszú labdameneteket, break előnybe került, a szett kiszerválása pedig nem jelentett gondot az orosz számára, 6-4-gyel kiegyenlített. A harmadik játszmában Medvedev két break között túlélt egy maratoni adogatójátékot, így lépett el 3-0-ra. Ahogy ment előre a döntő szett, Zverev egyre jobban elkészült az erejével, 5-1-nél pedig Medvedev fogadóként zárta le a mérkőzést.

Medvedev megérdemelten lett Párizs bajnoka
Kép forrása: essentiallysports.com

Daniil Medvedev kikecmergett a US Open óta mutatott hullámvölgyéből és remek játékkal hódította el a trófeát Párizsban. Az orosz játékosnak ez volt a harmadik Masters tornagyőzelme.

Kiemelt kép forrása: recordpatriot.com