Sampras: Mindenki azt kérdezi, ki okozna nekem nehéz perceket, ha ma játszanék

2020. november 12.
by HerczegGabor

A korábbi teniszlegenda, Pete Sampras úgy véli, hogyha visszatérne a pályára a szerb Novak Djokovic lenne a legkeményebb aktív játékos, akivel szembe kellene néznie.

Sampras a 90-es években uralta a teniszvilágot, ezalatt – csak hogy a legnagyobb eredményeit említsük – 14 Grand Slam trófeát gyűjtött be, és zsinórban hat évig volt év végi világelső. Az amerikait jelenleg is minden idők egyik legjobb szerva-röpte játékosnak tartják, becenevét is innen kapta: ,,Pistol Pete”, amit nagyon gyors adogatásainak, és az akrobatikus felugrásból történő lecsapásainak köszönhette.

Az amerikai úgy véli, hogy a jelen kor teniszezői közül a legtöbb problémája Djokovic ellen adódna, annak ellenére, hogy egy hasonló játékstílusú teniszezővel többször találkozott annak idején, és aki nem más, mint legnagyobb riválisa, a szintén amerikai Andre Agassi.

,,Mindenki azt kérdezi, ki okozna nekem nehéz perceket, ha ma játszanék, a válasz Novak lenne a kiváló fogadásai miatt. Adj nekem egy kiváló Djokovic adogatás-fogadást.”– mondta Sampras a szerbnek az ATP Tour hivatalos honlapján folytatott videó csevegés során.

,,Nem bánnám, ha kicserélhetném a ritörnjeimet az ő szervájára, és az ő akrobatikájára. Szívesen fogadnám az adogatásait, nagyon megtisztelő lenne egy ilyesfajta mérkőzés.’’ – reagált Novak Djokovic a dicséretre.

Kiemelt kép: tennisnet.com