Henman: Novak még hosszú évekig a csúcson lesz

A britek korábbi kiválósága Tim Henman úgy véli, hogy Novak Djokovic még évekig a csúcson maradhat, viszont Nadal játékstílusa és sérülékenysége miatt hamarabb abba fogja hagyni az aktív teniszt, mint a szerb.

Roger Federer jövőre már 40 éves lesz, jelenleg épp sérüléséből lábadozik, nem lehet biztosan tudni milyen állapotban térhet majd vissza, és meddig lehet még ott a legjobbak között. Nadal és Djokovic fiatalabbak, és valószínűleg túl is szárnyalják majd a svájcit, de az utóbbi évtizedek így is az ő rivalizálásukról szólt, ami nekik és a tenisznek is nagyon jót tett. Henman azonban úgy véli, hogy csak idő kérdése lehet, hogy Djokovic egyedül maradhat, mert fizikailag sokkal több maradt benne, mint a ,,nagy hármas” többi tagjában.

“Novaknak nagyon sok jó éve lehet még a pályán, és biztos vagyok benne, hogy még hosszú ideig a csúcson lesz. Fizikailag nagyon jó formában van, és azt gondolom, hogy a játékstílusa nem terheli meg annyira a testét. Úgy tűnik, kevésbé érzékeny a sérülésekre, míg Rafa játéka lelkileg és fizikailag is rengeteget kivesz belőle, így hamarosan el kell gondolkodnia, hogy meddig is folytathatja a teniszt. Ők hárman 57 Grand Slam-et nyertek, ami egyszerűen hihetetlen, és nem úgy látszik, hogy hamarosan véget érne az egyeduralkodásuk”– mondta Henman a Radio Timesnak.

Kiemelt kép: express.co.uk