ATP Finals 2020: Zverev legyőzte Schwartzmant, de még kérdés mire lesz ez elég

Alexander Zverev és Diego Schwartzman nyitotta a szerdai programot az ATP világbajnokságon. Mindkét játékos elvesztette első mérkőzését a tornán, az esélyek pedig Zverev mellett szóltak.

A találkozó egy korai oda-vissza breakkel indult, de ennek ellenére is Zverev irányította az első szettet, melyet 3-2-es állásnál tudott a maga javára fordítani, és magabiztosan robogott végig a játszma megnyeréséig, az argentin csak egy-egy bravúr ponttal tudta megszorongatni ellenfelét.

A második játszma ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, Zverev korán elvette Schwartzman adogatását, de itt is a 3-2-es állás volt a fordulópont, a német ingott meg ezúttal, aki nyert helyzetből engedte vissza az argentint a meccsbe, zavarodottsága pedig kitartott a szett végéig, így Schwartzman egyenlíteni tudott.

A harmadik szettben Zverev megemberelte magát, ezáltal nem sok esélyt adott az egyre tompább Schwartzmannak, a mérkőzést 6:3, 4:6, 6:3 arányban nyerte, így a német tudta életben tartani esélyeit, amelyek Djokovic és Medvedev játékát látva csak egy halvány esélynek tűnik a folytatásra.

A kép forrása: atptour.com