ATP Finals 2020: Djokovic Zverevet legyőzve jutott be az elődöntőbe

Novak Djokovic bejutott a Nitto ATP Finals elődöntőjébe. A szerb teniszező két szettben győzte le a német Alexander Zverevet. 

Délután 3 órakor megkezdődött a Tokyo 1970-es nevű csoport utolsó fordulója, elsőként a világelső Novak Djokovic és a 2018-as világbajnok Alexander Zverev lépett pályára. Az már szerdán eldőlt, hogy Daniil Medvedev nyeri a csoportot, így csak a második hely volt kiadó. A két játékos egymás elleni mérlegét a szerb vezette 3-2-re, azonban Zverev pontosan tudta, hogyan kell legyőzni az O2 Arénában Djokovic-ot, hiszen ezt a két évvel ezelőtti döntőjükben megtette.

A mérkőzést Zverev kezdte némileg rozsdásan, aki 1-0-ás hátrányánál az első adogatójátékát rögtön elveszítette. Djokovic a szett közepéig magabiztosan tartotta a break előnyét, 4-2-nél viszont a német két break labdához jutott. A világelső nem roppant össze a teher alatt, remek szerváinak és bátor játékának köszönhetően karnyújtásnyira került az első játszma megnyerésétől. Zverev ezután hozta a saját adogatását, fogadóként ellenben már nem volt sansza, Djokovic 6-3-ra behúzta az első szettet.

A második felvonás elején mind a két játékosnak volt break labdája, azonban ezek a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. Zverev a játszma további részében ellentmondást nem tűrően adogatott, Djokovic pedig folyamatosan ment az eredmény után, de ő sem remegett meg a saját szervái mögött. A szettet rövidítés döntötte el, amit a német kezdett mini-breakkel,  az előnye viszont nem tartott sokáig. A világelső ezek után már összeszedte magát, 4-3-nál egy parádés elütéssel két pontra került a győzelemtől, majd 5-4 után könnyedén lezárta a mérkőzést.

Novak Djokovic pályafutása során kilencedszer jutott be a Nitto ATP Finals elődöntőjébe, ahol Dominic Thiemmel találkozik.

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com