AusOpen 2021: Úgy tűnik, végre megvan, hogy mikor indul a torna

2020. december 2.
by Diapolo

Ahogy arról már korábban szó esett, az idei Australian Open az előzetes tervekkel ellentétben később startol, most pedig úgy tűnik, hogy a kezdés pontos napja is napvilágra került.

A hírek szerint a 2021-es Australian Open február 8-án kezdődik, ezt megelőzően a játékosok karanténban lesznek január 15-től a torna helyszínén, Melbourne-ben. Itt edzeni természetesen lesz lehetőségük, de csak negatív koronavírus teszt birtokában. Mindez egy emailből derült ki, amelyet a Herald Sun az Tennis Australia első emberétől, Craig Tiley-től kapott, aki egyben az Australian Open versenyigazgatója is.

A karantén letöltése után a játékosok a tartózkodásuk alatt szabadon mozoghatnak bármerre. A korábbi bejelentés kisebb aggodalomra adott okot, de Tiley az emailben már bizakodó volt: “Elég sokáig tartott, de végül úgy tűnik, február 8-tól megkezdődhet a torna. Nagyon szigorú szabályok lesznek, de a karantén után a játékosok szabadon mozoghatnak, a tornán pedig hosszú hónapok után jelentős számú néző előtt játszhatnak újra. Arról már korábban is beszéltünk, hogy nagyon nagy összegű hitelt kellett felvennünk a torna fizetőképességének megőrzéséhez, de a szövetségeknek, a játékosoknak, a szurkolóknak érezniük kell, hogy ebben a nehéz helyzetben a szeretett sportáguk továbbra is él és virul.”

A kép forrása: events.com.au