Federer visszakapta az “RF” logó használati jogát

2020. december 2.
by andF

December nyolcadikán Roger Federer logójával ellátott baseball sapkák kerülnek az Uniqlo boltjaiba, ráadásul nyolc különböző színben lesznek majd kaphatók.

A hússzoros Grand Slam bajnok Roger Federer az évek során maga is branddé vált, a Nike-val eltöltött időszakban pedig a monogramjából kreált logó jelezte a vásárlók számára, hogy az adott póló vagy sapka a svájcihoz köthető. Az “RF” logó azonban eltűnt, amikor  Federer 2018-ban hosszútávú szerződést kötött a japán Uniqlo sportszergyártóval.

A Nike úgy vélte, hogy mivel ők kreálták és futtatták fel, ezért őket illeti a használati jog, Federer álláspontja pedig az volt, hogy a saját monogramja az ő tulajdona. A több, mint két éves vitának azonban vége, Federer használhatja az ikonikussá vált logót, ami ezentúl az Uniqlo termékein virít majd.

“Az Uniqlo és jómagam örömmel jelentjük be, hogy hosszú várakozás és alapos finomhangolás után december nyolcadikától ismét kaphatóak lesznek az  “RF” logóval ellátott sapkák, nyolc vadiúj színben” – osztotta meg a rajongóival Federer.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

“Ez a sapka nagyon sokat jelentett számomra és a szurkolóim számára is az évek során. Egy eszköz volt arra, hogy vizuális formában is kifejezzük az összetartozásunkat, és nagyra értékelem azt a rengeteg energiát, amit a rajongóim támogatásából nyertem ezáltal.”

Federert legkorábban az Ausztrál Openen láthatjuk újra a jól ismert logóval ellátott ruházatban.

Forrás

Kép forrása: tennis-shot.com