Agassi örül, hogy nem kellett a Nagy Hármas ellen játszania

Az amerikai nemrégiben beszélt a legendás Federer-Nadal-Djokovic rivalizálásról

Andre Agassi nyolc Grand Slam cím, és a karrier Grand Slam tulajdonosa (négy Australian Open, két US Open és egy-egy Roland Garros, illetve wimbledoni győzelemmel). Az ő nagy vetélytársa a 90-es években, az amerikai férfitenisz fénykorában Pete Sampras volt, aki 14 Grand Slam trófeával rendelkezik.

Korunk kiemelkedő triójának mindhárom tagja megdöntötte már ezt a számot, Roger Federer és Rafael Nadal 20-20, Novak Djokovic pedig 17 Grand Slam győzelmet mondhat magáénak.

Így Agassinak nem esett nehezére beismerni, hogy kicsit sem bánja, hogy nem a Nagy Hármas generációjához tartozik:

“Minden nap hálát adok, hogy a pályafutásom csúcsa korábban volt. Ha nem így lett volna, most azt mesélhetném, hogy majdnem megnyertem ezt vagy azt a tornát. Ezek hárman vitán felül minden idők legjobbjai. Az különösen figyelemre méltó, hogy egymás ellen érik el a fantasztikus eredményeiket. Ilyet még nem látott ez sportág, ráadásul néhány évig még biztos folytatják.”

A Nagy Hármasból Agassi Federerrel és Nadallal találkozott. Federer 11 találkozójukból nyolcszor győzött, Nadal viszont mindkét alkalommal, 2005-ben a Canadian Openen és 2006-ban Wimbledonban is megverte az amerikait.

Agassitól azt is megkérdezték, melyiküket tartja a legjobbnak. A korábbi világelső úgy gondolja, mindegyikük mellett lehet érvelni, de talán Djokovic a legsokoldalúbb játékos:

“Ő bármilyen borításon képes győzni, ami ilyen vetélytársak mellett lenyűgöző. De végeredményben ennek a rivalizálásnak a tenisz győztese, és mindannyiunknak nagyon fog hiányozni, ha egyszer véget ér.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: indiatimes.com