Minden, amit tudni kell a WTA új korszakáról

2020. december 10.
by HerczegGabor

A 2020-as szezon végével lezárult egy korszak a WTA történetében. 2021-től kezdődően a WTA Tour teljesen új arculatot, új kampányt és új megnevezést kapnak a tornák is. Az ATP-hez hasonlóan a versenyek egyértelműen kategorizálva lesznek, mind a játékosok és mind a szurkolók érdekében.

A WTA-t az amerikai Billy Jean King alapította 1973-ban, az út hosszú és rögös volt, de sikerült elérni a célját. Röviden a WTA és az ATP versenysorozat teljesen párhuzamosan fog futni, eltekintve a rangsorolási rendszertől. Sok szakértő szerint ez a női profi tenisz új korszakának kezdete lesz. Az új embléma modern és energikus.

Az új logónk megmutatja a tenisz reklámjának a vizuális nyelvét, és ünnepli azokat a hősöket, akik ezért a nemes célért küzdenek. Ezt a jelképet a büszkeség jelvényeként és az egység erejének emlékeztetőjeként fogjuk viselni a továbbiakban, és közös összefogással egy nagy dolgot fogunk majd véghezvinni.”- mondta Micky Lawler a WTA elnöke.

Az új arculat, a marketing és a kommunikáció minden platformján lefuttatja majd az új ,,WTA For The Game” kampányt. Az új szlogen elsődleges mottója, hogy sorsfordító történeteket meséljen el a játékosok teniszben töltött életéről.

Az ATP Tour versenyeihez hasonlóan lesznek kategorizálva majd a tornák az alábbiak szerint:

WTA 1000 (korábbi Premier Mandatory és Premier 5 versenyek)

WTA 500 (korábban Premier 700)

WTA 250 (korábban International)

WTA 125 (125K sorozat)

,,Ennek a korszerűsített versenyelnevezési rendszernek a bevezetése 100 százalékban azt jelenti, hogy meg fogja könnyíteni majd a WTA rajongók, a vállalati partnerek és a média számára a sportágunk iránti elkötelezettségét.” – mondta Lawler.

Ez a változtatás sokkal érdekesebbé teszi a 2021-es Australian Opent, ami kis csúszással február nyolcadikán kezdődik majd, és ez egyben egy új korszak beköszöntét tükrözi majd a WTA-nál.

kiemelt kép: essentiallysports.com