Andre Agassi új szerepet tölt be Sebastian Korda csapatában ?

2020. december 14.
by HerczegGabor

A 2020-as Roland Garros meglepetésembere az amerikai Sebastian Korda volt, aki a selejtezőből egészen a negyedik fordulóig menetelt, ahol a példaképe és a későbbi győztes spanyol Rafael Nadal állította meg.  A húszéves Korda a második fordulóban a 21. kiemelt John Isner skalpját is sikeresen begyűjtötte.

Jelenleg a teniszvilág a következő szezonra készül, a feltörekvő tehetség Korda is a 2021-es évre összpontosít. Állítólag a fiatal amerikai bevette a csapatába a korábbi világelső, nyolcszoros Grand Slam-bajnok Andre Agassi-t, ezt bizonyítja az is, hogy Korda kitett egy rövid videót az Instagram-ra, amin a közös edzésük látható.

Korábban Agassi irányította a tizenhétszeres Grand Slam-bajnok szerb Novak Djokovic munkáját is. A közös munkájuk viszont nem volt éppen a legsikeresebb, hiszen az összeállásuk kezdetén a szerb világelső könyökműtéten esett át, majd bizonyos félreértések miatt 2018 májusában el is váltak egymástól, ezután Djokovic vissza is tért korábban már jól bevált csapatához.

Jelenleg Agassi hivatalosan a korábbi világbajnok Grigor Dimitrov edzője, viszont nem túl gyakran látni a bolgár boxában, de Dimitrov elismerte, hogy telefonos leckéket kapott a korábbi Karrier Grand Slam-bajnoktól.

A fiatal amerikai óriási Nadal rajongónak tartja magát, mi sem bizonyítja ezt, hogy az idei párizsi mérkőzésük után, megkérte Nadal-t, hogy ajándékozza neki azt a pólót, amit az egymás elleni meccsükön viselt. Korda még a macskáját is a salakkirály után nevezte el Rafának. Sebastian apja, Petr Korda, aki a 1998-as Australian Open bajnoka volt, emellett még bejutott a 1992-es French Open döntőjébe is.

kiemelt kép: essentiallysports.com