Federer: “Továbbra sem vagyok 100 százalékos állapotban”

A svájci legenda még bizonytalan annak kapcsán, hogy a 2021-es Australian Openen térhet-e vissza.

Nem túlzás azt kijelenteni, hogy a teljes teniszközönség nagyon várja már, hogy Roger Federert ismét a pályákon lehessen látni, ugyanis 11 hónapja kényszerszünetre vonult térdsérülés miatt, amit még az idei Australian Openen szenvedett el. A svájci legenda a hétvégén megjelent a nyilvánosság előtt Zürichben, ahol az idei év legjobb svájci sportolóit díjazták. A legtöbb kérdést természetesen a fizikai állapota kapcsán kapta, ő azonban felemás válaszokat adott ezekre:

“Szerencsére a második műtét óta nem hátráltat semmi, az elmúlt félévben jól haladtam a felépüléssel, de továbbra is alaposan figyelünk majd mindent. Nagyon sok fizioterápiás és fizikai munkát végeztem az utóbbi időben, és most fogjuk azt megnézni, ezek után hogy fog menni a tenisz. Szeretnék már készen állni a visszatérésre, de azzal is elégedett vagyok, ahol most tartok. Annyi időt szentelek a felépülésre, amennyit csak kell, viszont még mindig nem vagyok 100 százalékos állapotban.” 

A 2021-es Australian Open februárra halasztásával azonban időt nyerhet. Az újév első Grand Slam-tornáját január 18-i kezdettel rendezték volna, de koronavírus-járvány és az ebből következő ausztráliai szigorítások miatt három héttel elhalasztják a melbourne-i tornát, hogy az országba lépést követő kéthetes karantén ellenére is minden teniszező gond nélkül felkészülhessen.

“Versenyeznek most az idővel az Australian Openért. Kíváncsi vagyok, tényleg február 8-án rendezik-e? Ha igen, akkor viszont időt nyerhetek.”

A 20-szoros Grand Slam-bajnok ebben az évben csak a szóban forgó tornán vett részt, ahol egészen az elődöntőig jutott, s kapott ki a későbbi bajnok Novak Djokovictól. Menetelése azonban igen emlékezetes volt, a harmadik fordulóban döntőszett-szuper tie-break-ben nyert John Millman ellen, a negyeddöntőben sérülten hárított hét(!) meccslabdát Tennys Sandgren ellen, magyar szempontból pedig fontos emlék, hogy a két forduló között Fucsovics Mártonnal is megmérkőzött.

(via)

Kép forrása: twitter.com/svenja_mastro