Nem valószínű, hogy Wawrinka nyer még Grand Slamet

2020. december 15.
by kert

Bár a második számú svájci játékos továbbra is éhes a sikerre, azt ő és edzője is belátják, hogy a legjobb évei már mögötte vannak

Stan Wawrinka három Grand Slam trófea tulajdonosa (2014 Australian Open, 2015 Roland Garros és 2016 US Open). A 35 éves játékos három évvel ezelőtt súlyos térdsérülést szenvedett, azóta is küzd, hogy visszatérjen a legmagasabb szintre.

Edzője, Dani Vallverdu a Reutersnek nyilatkozott a 2021-es szezonnal kapcsolatban: “Stan arra készül, hogy karrierje vége felé legyen még egy-két nagy dobása. Nemcsak tornákat akar nyerni, de fontos, hogy versenyben legyen a legjobbakkal, önbizalommal lépjen a pályára.”

Vallverdu ugyanakkor nem támaszt teljesíthetetlen elvárásokat tanítványa felé: “Nem célunk, hogy Grand Slameket nyerjünk, ez nem lenne reális. Hogy megtörténhet e? Természetesen igen. Stannek olyan komoly tapasztalata van, hogy ha versenyképesnek érzi magát, meglepetést okozhat a topjátékosok ellen is.”

A pontos versenynaptárral kapcsolatban még nem döntöttek: “Amint a Tour menetrendje konkrétabb lesz, és látjuk, milyen versenyeket rendeznek meg, akkor el tudunk kezdeni célirányosan edzeni, és megtalálni a megfelelő motivációt. 2020 vége bíztató volt. Most decemberben végigcsinálunk egy általános edzésprogramot, és remélhetőleg jövőre tudunk játszani a teljes idényben.” – mondta Vallverdu.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://nymag.com/