WTA-beharangozó: Abu Dhabi

Hölgyeké az elsőbbség – tartja az illem – ennek megfelelően pedig a 2021-es szezonban elsőként ők ragadnak ütőt, hogy összemérjék tudásukat a mesés Abu Dhabiban. 

Rendkívül erős névsorral indul az idei szezon a nőknél, hiszen a tavalyi szezon felfedezettjei, illetve nagyágyúk is pályára lépnek az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. A főtáblás küzdelmek holnap kezdődnek, de a selejtezők miatt magyar szempontból már a mai nap is fontos téttel bír. Az év első tornája WTA500-as besorolást kapott, a pénznyeremény pedig 565 530 dollár értékben lett meghatározva.

A selejtező már zajlik, az egyik magyar versenyző, Bondár Anna pedig már tovább is jutott a második fordulóba, miután 6:0, 6:1 arányban legyőzte az orosz Yana Sizikovát. A holnapi napon így ő már a főtáblára jutásért játszhat, ellenfele kiléte egyelőre kérdéses.

A másik mai mérkőzésen a világranglista 354. helyén rangsorolt Udvardy Panna a jóval tapasztaltabb Katerina Bondarenko ellen vívja első selejtező mérkőzését. Ez a mérkőzés 11 órakor kezdődik az előzetes program szerint, Pannának pedig komoly bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz.

A főtáblán az első kiemelt Sofia Kenin lesz, aki egy selejtezős versenyző ellen kezdheti szereplését. A tábla legalján második kiemeltként Elina Svitolina található, ő Jessica Pegula ellen lép pályára az első fordulóban. A további kiemeltek közt ott van Karolina Pliskova, Sabalenka, Muguruza, Rybakina, Mertens és Sakkari is. A torna erősségét talán jól szemlélteti, hogy a világranglista első 33 pozíciója fedi le a torna 17 kiemeltjét. Az már a kezdés előtt hivatalossá vált, hogy a verseny 14. kiemeltje, Amanda Anisimova, visszalépett a tornától, a távolmaradás okát nem nevezték meg.

Esélyesekről a szezon elején nehéz beszélni, főleg a tavalyi szezon árnyékában, így jóslatokba nem is bocsátkoznék. Ha a formajavulást nézem, arra számítok, hogy Sabalenka megszilárdítja a helyét a top10-ben, Rybakina pedig megérkezik a legjobbak közé. Sorsdöntő lesz ez az év Serena Williams számára, akinek azt hiszem meg kell küzdenie a helyéért az élmezőnyben, mert egyre több mindenki dörömböl a top10 ajtaján.

A torna programja teljes programja még nem érhető el a WTA oldalán, mihelyst elkészül, frissül majd a beharangozó.

A kép forrása: thenationalnews.com